sunnuntai 24. toukokuuta 2020

Lukumaraton - Päivä 4

Sunnuntai 24.5.

10.56: Oon kyllä joissakin asioissa niin tapojeni orja; vapaapäivien aamukahvin juon aina sängyssä kirjan kanssa. Aloitetaan viimeinen lukumaratonpäivä siis tästä!

12.12: Välimatkoja luettu loppuun. Olipa kyllä sydäntäsärkevä kirja. 

12.21: Jatkan hidasta sunnuntaiaamua Sadien kanssa.


12.47: Oon huono syömään aamulla ja aamiaiset venyy aina vapaapäivisin pitkälle. Mutta nyt samanlaista puuroa kuin eilen, seurana vain eri kirja.

13.13: Puuro syöty, nyt äänikirjan kanssa siivoamaan. Tarkoituksena on perussiivouksen ohella siivota myös kirjoituspöytä ja laittaa se sellaiseen kuntoon, että sen ääreen tekee mieli mennä kirjoittamaan. Viimeiset kuukaudet olen kirjoittanut keittiössä, mutta nyt kaipaan jo omaa kirjoitusnurkkaa.


14.49: Siivotessa vierähtikin tovi, enkä oikeastaan saanut muuta tehtyä kuin siivottua kirjoituspöytää, haha. Kaikenlaista tavaraa kirjoituspöydän laatikoihin oli kertynyt ja tein muutaman muistikirjalöydönkin! Mulla on vähän paha tapa hamstrata muistikirjoja kaikenlaisia asioita varten. Äänikirjakin ehti loppua kesken, joten siirryin seuraavaan. Pieni välitauko ja sitten jatkan siivousta Pohjoisen noitia kuunnellessa.

15.35: Siivous tehty! Nyt pieni lukutauko ja sitten tehdään taas kesäruokaa.



17.20: Loppuillaksi ei ole sen kummempia suunnitelmia, lukemista vain. Tosin tahdon kyllä käydä vähän ulkoilemassa ja tehdä jonkinlaisen treenin, mutta muuten! Kohta alkaa 30 minuutin lukusprintti, ensimmäistä kertaa on sellainen tilanne, että pystyn osallistumaan!

18.09: Lukusprintti alkaa! Sadie on vaikuttanut todella kiinnostavalta, joten ihanaa nyt keskittyä vain täysillä sen lukemiseen.

18.53: Lukusprintti ohi, olipa kiva! Sadie eteni puolen tunnin aikana tasan 50 sivua. Sprintin jälkeen oli hyvää keskustelua lukutyyleistä! Itse luen kaunokirjallisuutta tarkasti sana sanalta, mutta esimerkiksi kouluaikoinani  kokeisiin lukiessa ja muissa vastaavissa tilanteissa olen käyttänyt pikalukutekniikkaa. Nyt laitan hetkeksi kirjan syrjään ja käyn vähän kävelemässä ulkona.

20.06: Oho, kello alkaa olla jo aika paljon, joten jätän treenin suosiolla huomiselle. Nyt eväiden tekoon ja tekemään muut valmistelut huomista työpäivää varten. Saa nähdä, kuinka paljon ehdin enää lukea tänään, mutta ainakin yritän lukea jotain ennen nukkumaanmenoa.

22.02: Näyttää siltä, että maraton alkaa mun osalta olla tässä! Yhteensä luin lukumaratonin aikana 7 kirjaa kokonaan ja  yhdestä kirjasta puolet. Näiden lisäksi kuuntelin yhden äänikirjan loppuun ja toista aloitin. 
Yhteensä luettuja sivuja tuli 1803 ja äänikirjoja kuuntelin yhteensä 2 tuntia 36 minuuttia.

Olipa kiva lukumaraton, ehdin lukea aika hyvin ja siinä samalla tehdä vaikka ja mitä!

-Janita

2 kommenttia:

  1. Oli tosi mukavaa lukea nämä sun maratonpostaukset! Lisää tällaisia! Ja vois kyllä iteki tehä vaikka seuraavalla lukumaratonilla tällain mun kirjablogiin.

    VastaaPoista