sunnuntai 3. toukokuuta 2020

Sunnuntaisuunnitelmat









Sunnuntaista on tainnut viimeisen kuukauden aikana muodostua lukusunnuntai. Kaikki kotihommat siivouksesta kauppareissuihin tulee tehtyä yleensä perjantai-illan tai lauantain aikana, joten sunnuntaille ei  jää oikeastaan muuta kuin rentoutumista ja seuraavaan viikkoon valmistautumista. Ja täydellinen rentoutuminenhan yleensä omalla kohdalla tapahtuu kirjojen seurassa.

Tänäänkin on tällainen sunnuntai - heräsin suhteellisen myöhään, luin aamukahvin aikana yhden kirjan loppuun, nousin hetkeksi sängystä ottaakseni muutaman kuvan ja palasin sen jälkeen sänkyyn aloittamaan sekä Joyce Carol Oatesin Blondin, jonka yhteisluku alkoi tänään, sekä viimeisen kirjan Helmet-lukuhaastetta varten.
Lukemisen lisäksi tälle päivälle ei olekaan juuri mitään suunnitelmia. Ehkä, jos ei ala sataa, aloitan YA-lukuhaasteen ja lähden lenkille äänikirjan kanssa.

Vaikka tämä kevät onkin ollut tällainen, on se tuonut mukanaan jotain hyvääkin. En osaa edes sanoa, milloin olisin viimeksi ollut näin levännyt kuin tänä keväänä. Sellainen piinaava sunnuntaina iskevä arkiahdistus on poistunut kokonaan, kun arjesta on tullut hieman kevyempää toisen työn jäätyä tauolle.

On ihanaa, että on taas jaksamista ja energiaa. Ja ehkä tämä kevätkin, valo ja luonnon herääminen, tekee sen.

-Janita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti