sunnuntai 19. heinäkuuta 2020

Aamilukumaraton 18.-19.7.

Lauantai 18.7.



0.25: Vuorokausi on vaihtunut, joten lukumaraton alkaa! Aloitan maratonin lukemalla loppuun Anniina Mikaman Taikuri ja taskuvaras-kirjan. Tämä on muuten viimeinen kirja Muumilaakson lukuhaastetta varten!

1.33: Taikuri ja taskuvaras saatu loppuun, sivuja ensimmäiseltä reilu tunnilta kasassa 97. Nyt unille ja aamulla jatketaan.

11.07: Sain itseni ylös sängystä ja hipsin kahvin keittoon.



11.18: Kahvi on valmista ja uusi päivä alkaa uudella kirjalla. Lukuvuorossa Tuija Lehtisen Roskisprinssi. En ole varma, olenko lukenut tämän joskus yläasteella, kun silloin luin paljon muuta Lehtistä ainakin. Tämä kirja tulee YA-lukuhaasteeseen kohtaan kirja on kirjoitettu ennen syntymääni. Onhan tämä huimat kaksi vuotta itseäni vanhempi.

13.25: Roskisprinssi on edennyt muiden puuhien lomassa sivulle 116. Täytyisi kyllä lähteä pian ruokakauppaan ja samalla reissulla hakea pari kirjapakettia, jotka ovat ovelasti sujahtaneet pariinkin eri pakettiautomaattiin tässä lähistöllä.

16.50: Pieni tauko tosiaan, haha. Ollaan menossa illaksi tupareihin, mutta ennen sinne lähtöä jatkan vielä hetken lukemista.

22.50: Tupareista kotiuduttu, jatkan Roskisprinssiä. Tavoitteena on saada kirja loppuun ennen vuorokauden vaihtumista.

23.58: Roskisprinssi luettu! Sivuja luettuna tässä vaiheessa maratonia 346.


Sunnuntai 19.7. 



1.31: Katsottiin mm. jakso Gleetä ja aika vaan vierähti eteenpäin. Nyt alkaisi olla jo uniaika, mutta aloittelen vielä Malamanterin tässä ennen unia.

1.56. Ensimmäiset 50 sivua sain luettua, mutta nyt on mentävä nukkumaan. Jatkan sitten aamulla Malamanterin kanssa, vaikuttaa hyvin lupaavalta.

13.29: Valvoin vielä jonkin aikaa yöllä, joten oli pieniä heräämisvaikeuksia. Nyt kuitenkin oon saanut itseni ylös, kahvi on valmista ja kirja edessä, maraton jatkukoon.



15.18: Kävin kurkkimassa pihalla, josko siellä olisi jo tarpeeksi rauhallista lukemiselle. Hyvältä vaikutti, joten kohta voisin lähteä pihakeinuun lukemaan.

16.18: "Kohta", tosiaankin. En malttanut laskea Malamanteria käsistä vaan luin sen loppuun. Nyt levittelen pyykit kuivumaan ja sitten menen sinne pihakeinuun lukemaan.

16.32: Pihakeinu vallattu, aika lukea tämän viikon Anna Karenina-sivut.



17.10: Oli palattava sisälle jatkamaan lukemista, kun ulkona alkoi pieni kiukkukuoro enkä pystynyt enää keskittymään lukemiseeni. Vielä on vähän Anna Kareninaa jäljellä.

21.07: Huh, niin vaan aika vierähti taas ruokaa laitellessa, muuta puuhaillessa, ja sitten oli katsottava taas yksi jakso Gleetä. Aloittelen vielä Yksi meistä valehtelee-kirjaa, mutta vähän tekisi mieli jo tehdä kaikkea muutakin. Katsotaan imaiseeko kirja mukanaan, vai alanko jo kohta laittaa lukumaratonia pakettiin tältä erää.



22.18: Totean, että ehkä tähän on hyvä jättää, kun alkaa keskittyminen siirtyä jo muualle.  Lukumaraton sujui hyvin, vaikka aluksi epäilinkin, ehdinkö oikeastaan lukemaan tänä viikonloppuna, kun oli jo muitakin suunnitelmia. Mutta niin vain luettuja sivuja kertyi yhteensä 793! Kaksi kirjaa sain luettua kokonaan, yhden luin loppuun, yhdestä sen viikon annoksen eli 100 sivua ja yhdestä vain ensimmäiset 50 sivua. Toki luettavat kirjat oli tällä kertaa aika nopeasti luettavia (krhm, kaikki muut paitsi Anna Karenina).

Koska lomaa on vielä jäljellä, saatan pitää itsekseni vielä jonkinlaisen vuorokauden lukumaratonin, kun tuota lainattujen kirjojen pinoa täytyisi edelleen pienentää jonkin verran. Mutta siitä sitten joskus myöhemmin lisää.

-Janita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti