maanantai 13. heinäkuuta 2020

#YAlukuhaaste2020: Kirjassa yli 450 sivua



The Gentleman's Guide to Vice and Virtue- Mackenzi Lee ★★★★

Tämä kirja oli myös ensimmäinen kirja, jonka luin heinäkuussa alkaneeseen Muumilaakson lukuhaasteeseen kohtaan Mörkö, eli kirja, jonka lukeminen vähän pelottaa. Lähinnä tässä pelotti suuret odotukset, joita olin kirjaa kohtaan luonut kaikkien kuulemieni kehujen perusteella.

Kirjassa kerrotaan Henry "Monty" Montaguesta, hänen Euroopan kiertueestaan ja siitä, kuinka hänen täytyisi ottaa roolinsa kunniallisena isänsä poikana. Monty ei kuitenkaan meinaa taipua rooliin, jota häneltä odotetaan, vaan hän mielellään rellestää menemään oman päänsä mukaan. 
Eurooppaa kiertämään lähtee Montyn mukaan sisko, sekä hyvä ystävä, jota kohtaan Monty huomaa tuntevansa muutakin kuin vain ystävyyttä. Matkasta tuleekin melkoinen seikkailu, johon mahtuu varkauksia, suuria tunteita, maantie-ja merirosvoja ja vaikka ja mitä.

Aina vähän pelottaa aloittaa kirja, josta on kuullut lähes pelkästään hyvää. Mutta tällä kertaa ei onneksi tarvinnut pettyä! Tarina vei ihan mukanaan ja tämä 500-sivuinen kirja ehti loppuunsa jo parissa illassa. Historialliset romaanit loistavat myös jostain syystä poissaolollaan mun lukemissani kirjoissa, varsinkin jos mennään yhtään pidemmälle historiaan, mutta tämä oli kyllä kaikin puolin viihdyttävä teos. Toisaalta, mitä muuta voikaan olettaa, jos kirjassa on merirosvoja, seikkailuja ja siihen päälle vähän seksuaalivähemmistöjen rakkautta. 

-Janita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti