tiistai 11. elokuuta 2020

Kirjakesä 2020


Kesäloman viimeinen ilta menossa ja huomenna olisi palattava töihin. Sitä ennen kurkkaillaas vähän, miten tämän kesän kirjasuunnitelmat toteutuivat!


 1. Lue Anna Karenina. - Anna Karenina - luettu! Ei mikään lempparikirjani (eikä lemppariklassikko), mutta tulipahan tämä ikuisuuden hyllyssä pölyttynyt kirja vihdoinkin luettua.


2. Lue kirjoja YA-lukuhaastetta varten.  Hyvin onnistuin tässäkin. Tässä vaiheessa multa puuttuu enää kaksi kirjaa, että saan koko bingoruudun täyteen!

3. Lue pihakeinussa. Pihakeinussa tuli luettua useampaankin otteeseen. Varsinkin hellepäivinä oli ihana mennä varjossa olevaan keinuun lueskelemaan.

4. Lue myös ammattikirjallisuutta. Luin Reading rushin aikana Psyykkisesti oireileva oppilas- kirjan ja siinä olikin hyviä vinkkejä tulevaa varten. 

5. Pidä lukumaraton. Ehdin myös maratoonaamaan useampaan otteeseen - yhden oman lukumaratonin pidin kesäkuussa, heinäkuussa taas oli Aamilukumaraton sekä Reading rush. Nää lukumaratonit näkyy kyllä luettujen kirjojen määrässä, ehdin kesälomani aikana  lukea yhteensä hurjat 53 kirjaa!

6. Klassikkokesä.  Ainakin olen lukenut Anna Kareninan, Orlandon sekä Tove Janssonin kirjoja tätä varten. 

7. Nappaa Oman hyllyn lukemattomat- purkista kirjoja luettavaksi. Täältä ehdin ottaa vain yhden lappusen, This is how you lose the time war-kirjan nostin purkista. 

8. Book annotating-kokeilu. Idiot versen kanssa onnistuin, Lasikellon alla on edelleen lukematta. Mutta siihen haluan kyllä palata mahdollisimman pian.

9. Aamukahvit kirjan kanssa ulkona. Tämäkin kohta onnistuneesti koettu!

10. Kirjoita aktiivisesti sekä blogiin että Instagramiin luetuista kirjoista. Tässä oon onnistunut ehkä ihan kohtalaisesti, en nyt ehkä niin aktiivinen ainakaan täällä blogin puolella ollut kuin olisin toivonut.

11. Muista myös hyllynlämmittäjät.  No nämä taas unohtui kokonaan... Puoliso kyllä pohdiskeli, olisiko yksi hyllynlämmittäjistäni sellainen kirja, jota voisimme lukea yhdessä (tai siis niin, että minä lukisin sitä meille ääneen), joten ehkä nämäkin pääsevät pian luettaviksi asti. Tosin oon hieman edellä hyllynlämmittäjä-haasteessa, lukematta on enää kolme niistä kahdestatoista, jotka tälle vuodelle valitsin.

12. Kirjoita omaa. Alkukesän kirjoitin ahkerasti, mutta täytyy myöntää, että loppukesästä se vähän jäi. Oli paljon kaikkea muuta ja en ehkä osannut etsiä kirjoittamiselle oikeita hetkiä. 

Kesä oli kaiken kaikkiaan aivan ihana ja onneksi se kesä jatkuu vielä hetken, vaikka töihin onkin palattava.

-Janita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti