sunnuntai 3. tammikuuta 2021

Vahvat naiset- lukuhaaste ja muita suunnitelmia vuodelle 2021

Blogi hiljeni loppuvuodesta täysin NaNoWriMoa kirjoitellessa (vaikka tarkoitushan oli, että se inspiroisi vain kirjoittamaan enemmän myös tännekin...) ja töitä tehdessä. Mutta nyt on uusi vuosi ja uudet lukuhaasteet ja uusi into kirjoittaa myös blogia. Päätin loppuvuodesta jättäytyä pois toisesta työstäni ja nyt keväällä jatkan vain yhdessä työssä - ja se oli oikein hyvä ratkaisu se!

Tälle vuodelle toivon siis ainakin enemmän energiaa kaikelle muullekin, ei pelkästään töille. Suunnitelmissa on ainakin kirjoittaa paljon, niin blogiin, päiväkirjaan kuin myös omia tekstejäni eteenpäin, lukea hyviä kirjoja, joogata, mennä useammin luontoon ja muistaa levätä aina kun siltä tuntuu. Se meinasi loppuvuodesta vähän unohtua ja se näkyikin sitten aika suurena väsymyksenä.



Tässä vuoden vaihtuessa alkoi myös Vahvat naiset- lukuhaaste kirjagramin puolella, ja totta kai minun oli lähdettävä mukaan näin kiinnostavaan haasteeseen! 

Ensimmäisen kirjankin ehdin jo haasteeseen lukea; Jenni Multisillan Yksi teistä kuolee (Like, 2020). Kirjan sijoitin haasteeseen kohtaan "Suomalainen kirjailija".

Yksi teistä kuolee on psykologinen trilleri, jossa seurataan tarinaa sekä vuodessa 2005 että 2015. Kesällä 2005 kolmen teinitytön, Annan, Elisen ja Saaran, välillä alkaa vaarallinen laihdutuskilpailu, joka päättyy huonosti. Kymmenen vuotta myöhemmin Saara joutuu palaamaan nuoruutensa seuduille ja kohtaamaan kaikki ne kauheudet, mitä vuosia aiemmin tapahtui.

Tämä oli kyllä äärettömän koukuttava kirja! Jäin koukkuun heti alusta ja ei tämän kirjan lukemiseen kauaa mennytkään, niin hyvin se piti mua otteessaan. Yllättäviä käänteitä riitti, koko ajan olin lukijana vähän varuillaan, että mitäs tässä nyt käy vai johdatetaanko lukijaa nyt harhaan. 

Koska välillä tuntui olevan vähän liikaa turhaa kertaamista ja yliluonnolliset asiat tässä kirjassa jäivät jotenkin hieman etäisiksi ja vähän liian epäuskottaviksi, päädyin antamaan kirjalle 3,5 tähteä.

Mutta jos kaipaat vetävää, otteessaan pitävää psykologista trilleriä, niin tartupa tähän! Enpä ole ennen tainnut lukea psykologista trilleriä, jossa ollaan joogaretriitillä tai kisataan fitness-kilpailussa. Kiinnostavaa ja uutta, siitäkin pidän!


-Janita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti