torstai 21. toukokuuta 2020

Lukumaraton - Päivä 1

Torstai 21.5.




08.53: Kello oli soimassa kyllä kahdeksalta, mutta eilinen kirjoitushetki venyi sen verran pitkäksi, etten päässyt kovin ajoissa nukkumaan. Meinaa vähän väsyttää, mutta ei se mitään, nyt kahvia keittämään, jospa se siitä.

09.10: Lukumaraton aloitettu! Kirja valittuna, kahvi keitettynä, nyt vain lukemaan! Ensimmäiseksi ajattelin lukea tämän Tyttöfrendit-sarjan. Jännä nähdä, ovatko nämä kirjat kestäneet aikaa.

10.44: Ensimmäinen kirja luettu! Ihanat, kamalat pojat oli nopealukuinen kirja. Nää on kyllä ihan luettavia kirjoja, mutta jotkin asiat pistää silmään nyt aikuisena. Nyt aamupalan tekoon ja seuraavan kirjan pariin. 


12.23: Puoliso liittyi seuraan ja pidetään pieni yhteinen lukuhetki ennen kuin tilataan lounaspizzat! Toinen osa Tyttöfrendit-sarjaa etenee nopeasti.

13.27: Ruoka saapui, toisesta kirjasta on jäljellä vain muutama hassu sivu! Nyt pieni ruokatauko ja jakso Täydellisiä naisia. En edes tiedä, kuinka monta kertaa olen tämänkin sarjan katsonut alusta loppuun, mutta nyt tuntui taas siltä, että voisi aloittaa uudestaan. 

14.33: Toinen kirja luettu! Aloitan heti perään kolmannen osan. Sivuja tähän mennessä on kertynyt 411. Tavoitteenani oli saada koko maratonin aikana täyteen 1000 luettua sivua, se taitaa onnistua suhteellisen helposti.


16.14: Lukeminen on vähän hidastunut, juttelin pitkän tovin siskojen kanssa ja vähän meinaa silmiäkin väsyttää. Kohta voisi pitää pienen joogatauon, jos se vähän virkistäisi. Mutta yritän lukea vielä hetken ennen sitä.

16.56: No niin, koko päivän kestänyt istuminen ja lukeminen alkaa tuntua, on aika nousta hetkeksi ylös ja tehdä jokin ihana välijooga tässä välissä. 

17.20: Välijooga teki hyvää, lihakset oli kipeät eilisestä treenistä, joten tein kevyen venyttelevän joogan. Nyt mulla on vielä noin puolitoista tuntia aikaa lukea ennen saunavuoron alkua, joten aion lukea tehokkaasti ja yrittää saada ainakin tuon Myöhään ulkona-kirjan loppuun. 

18.01: Kolmas kirja luettu! Alan vakavasti uskoa siihen, että saan koko sarjan luettua tänään loppuun asti!

19.49: Saunassa käyty, nyt eväät ja muut huomista työpäivää varten valmiiksi. Siinä sivussa lueskelen minkä ehdin.

21.02: Iltahommat tehtynä, aion siirtyä kirjan kanssa sänkyyn ja lukea niin kauan kunnes nukahdan. Voi itku-kirjaa on jäljellä noin 80 sivua, enköhän saa tuon viimeisen pätkän tänään luettua loppuun. 



22. 21: Unien aika! Voi itku saatu loppuun ja sivumäärä ensimmäiseltä päivältä on 722. Oli ihan hauskaa palata tähän nuoruuden kirjasarjaan, vaikka ei tämä nyt enää niin kovasti koskettanut. Ja monet asiat myös ärsytti nyt vanhempana lukiessa. En vielä tarkastellut, mihin YA-lukuhaasteen kohtiin nämä kirjat uppoaisivat, mutta ehkä huomenna on aikaa sille.

No, huomenna luen sitten jotain ihan muuta.
Nyt nukkumaan ja huomenna jatketaan!

-Janita


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti