maanantai 22. kesäkuuta 2020

Kesäkuulumiset



Oon ehtinyt kesälomailla kolme viikkoa ja on ollut niin ihanaa! On päässyt irtautumaan kunnolla työarjesta, on ollut ihania kesäseikkailuja, ihanat säät ja oonpa mä ehtinyt kesän kirjallista to do-listaakin jo käymään läpi. Nyt siis luvassa pieni katsaus siihen, kuinka tää kesälista on kolmessa viikossa edennyt!


1. Lue Anna Karenina. - Tämä on hyvällä mallilla, eli olen lukenut joka viikko sen 100 sivua, joka olikin tarkoituksena.  

2. Lue kirjoja YA-lukuhaastetta varten.  Tämä on edennyt myös hyvin, olen nyt kesäkuun aikana lukenut kirjoja Pride-lukuhaastetta varten ja suurin osa niistä on ollut nuortenkirjoja. Bingoruudussakin on enää kymmenen tyhjää kohtaa, aion varmasti täyttää koko ruudun kokonaan, kun aikaa on.

3. Lue pihakeinussa. Tänne en ole vielä ehtinyt, mutta ainakin tämän viikon säät näyttää siltä, että varjossa olevassa pihakeinussa olisi varmasti ihana lukea!

4. Lue myös ammattikirjallisuutta. Samoin nämä ovat vielä lukematta, tässä kuussa oon keskittynyt paljon Pride-lukuhaasteeseen ja niihin kirjaston kirjoihin, joiden laina-aika on päättymässä. 

5. Pidä lukumaraton. Ehdin pitää tällaisen jo tuossa joku aika sitten! 24 tuntia lukemista (joista tosin nukuin osan), ehdin lukea maratonin aikana 829 sivua! Tarkoituksena oli lukea kirjaston kirjoja, koska niitä on kertynyt niin paljon nyt kotiin.

6. Klassikkokesä. Tähän oon osallistunut lähinnä Anna Kareninaa lukemalla. Mutta listalla tälle kesälle on ainakin Sieppari ruispellossa ja Lasikellon alla, molemmat ajattelin lukea siis uudestaan. Lisäksi olisi vaikka mitä mielenkiintoista omassa hyllyssä, katsotaan mitä kaikkea ehdin lukea!

7. Nappaa Oman hyllyn lukemattomat- purkista kirjoja luettavaksi. Tämäkin odottelee vuoroaan, nyt tarkoituksena on saada ensin kirjaston kirjoista suurin osa luettua ja palautettua!

8. Book annotating-kokeilu. Ihan ensimmäisenä lomapäivänäni luin uudelleen Keaton Hensonin Idiot versen ja alleviivailin sieltä lempparikohdat. Lasikellon alla odottaa vielä vuoroaan.

9. Aamukahvit kirjan kanssa ulkona. Tämän toteutin lukumaratonin aikana, oli ihanaa! Varmasti tulee kyllä juotua aamukahvit uudestaankin ulkona useampaan otteeseen.

10. Kirjoita aktiivisesti sekä blogiin että Instagramiin luetuista kirjoista. Tässä pitäisi skarpata, on ollut vähän vaikeuksia saada itseään kirjoittamaan luetuista kirjoista.

11. Muista myös hyllynlämmittäjät.  Nämä saavat odottaa sitä hetkeä, että saan kesäkuisen Pride-lukuhaasteen päätökseen ja edes osan noista kirjaston kirjoista takaisin kirjastoon..

12. Kirjoita omaa. Tää on ollut oikeastaan koko alkukesän juttu. Oon kirjoittanut ihan todella paljon! Oon saanut jotain jo valmiiksi asti ja saanut taas sellaisen kirjoitusinnostuksen syttymään. On ollut ihanaa keskittyä kirjoittamiseen ihan kunnolla ja mennä oman fiiliksen mukaan. Yöt on mun parasta aikaa ja suuri osa kirjoituksesta on tapahtunut öisin. 


Näin on mennyt kolme viikkoa lomasta, hurjaahan tässä on se, että loma vain jatkuu ja jatkuu! Seuraavan viikon oon tosin töissä, mutta senkin jälkeen on vielä monta viikkoa aikaa lomailla. Näyttää siltä, että tein oikein hyvän kesälistan, jonka suorittaminen ei tuo mitään paineita, näiden kaikkien kohtien toteuttaminen menee tässä kesäpäivien lomassa ihan kuin itsestään. 

-Janita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti