sunnuntai 17. toukokuuta 2020

Kirjakesä 2020


Biibbidi Bobbidi Bookin Laura teki videon kesän kirjallisesta to do-listasta ja idea vaikutti niin hauskalta, että päätin kasata myös itselleni kesälistan! Lomailen lähes koko kesän, joten aikaa pitäisi olla tehdä vaikka ja mitä. 
Tältä näyttäisi siis mun kirjakesän suunnitelmat!


1. Lue Anna Karenina. Tämä klassikko on odottanut hyllyssäni jo tarpeeksi kauan, nyt minä sen luen. Jaoin kirjan jo valmiiksi kymmeneen osaan, eli jokaiselle lomaviikolle on oma pätkänsä odottamassa. 

2. Lue kirjoja YA-lukuhaastetta varten.  On pitänyt lukea nuorten kirjallisuutta enemmän, joten nyt pitäisi olla ainakin aikaa lukea. Bingoruutua ajattelin siis täyttää ahkerasti kesän aikana.

3. Lue pihakeinussa. Tätä oon odottanut jo koko toukokuun! Niitä sellaisia lämpimiä kesäiltoja, kun voi viipyä pihan keinussa myöhään kirjan kanssa ja on tarpeeksi lämmintä JA valoisaa tehdä niin. Tai päiviä, kun ei ole muuta tekemistä ja voi varata pihakeinun itselleen ja kirjoille.

4. Lue myös ammattikirjallisuutta. Vaikka nyt lomailenkin, niin mulla olisi pari työhön liittyvää kirjaa, jotka haluaisin lukea. Kiinnostavia ne kyllä ovat, kyse on lähinnä siitä, maltanko pysähtyä lukemaan niitä, kun kirjalista on muutenkin kovin pitkä.

5. Pidä lukumaraton. Ehkä se on vain itsenäinen vuorokauden lukumaraton tai jotain muuta, mutta lukumaraton hyvillä eväillä on pakko toteuttaa kesän aikana!

6. Klassikkokesä. Viime kesänä kirjagramin puolella pyöri 1001kirjaa- tilin pystyyn pistämä #klassikkokesä- haaste, ja tavoitteena oli lukea siis kesän aikana klassikoita. Tähän aion ehdottomasti lähteä mukaan myös tänä vuonna, eli aion lukea Anna Kareninan lisäksi myös muitakin klassikoita.

7. Nappaa Oman hyllyn lukemattomat- purkista kirjoja luettavaksi. Syyslukijan inspiroimana väsäsin oman TBR-purkin oman hyllyn lukemattomista kirjoista ja aion ehdottomasti kesällä hyödyntää tätä purkkia ja napata sieltä kesälukemista. 

8. Book annotating-kokeilu. Haluan testata lukea muutaman oman suosikkikirjan ja kirjoitella muistiinpanoja ja alleviivata tärkeitä kohtia kirjasta. Toinen kirjoista on Sylvia Plathin Lasikellon alla ja toinen on Keaton Hensonin Idiot verse. Lasikellon alla oli mulle tärkeä kirja 2013 vuonna, kun sen ensimmäistä kertaa luin, jännä nähdä, millainen lukukokemus tästä tulee! (Ja samalla tällä saisi yhden klassikon klassikkokesää varten luettua.) Idiot verse taas on yksi sellaisista runokirjoista, johon olen halunnut palata uudestaan jo hetken, vaikka olen tämän kirjan tainnut lukea jo parikin kertaa.

9. Aamukahvit kirjan kanssa ulkona. Kesäaamut on ihania ja siihen vielä yhdistettynä kirja ja kahvi - täydellistä.

10. Kirjoita aktiivisesti sekä blogiin että Instagramiin luetuista kirjoista. Tämä onkin aika simppeli; tahdon kirjoittaa enemmän lukemistani kirjoista.

11. Muista myös hyllynlämmittäjät. Oon lukenut ahkerasti tälle vuodelle valitsemiani hyllynlämmittäjiä, mutta vielä kolme niistä on lukematta. Tavoitteena olisi kesän aikana lukea ainakin yksi näistä.

12. Kirjoita omaa. Haaveeni on lapsesta saakka ollut kirjoittaa kirja. Olen toki kirjoittanut kaikenlaista koko elämäni ajan, mutta nyt haluaisin työstää jonkin tekstin ihan valmiiksi asti ja mulla onkin tällä hetkellä eräs projekti siinä ihanassa alkuvaiheessa, jossa aihe on mielessä, kirjoittaminen houkuttelee, mutta aikaa ei vielä ole löytynyt. No, kesällä löytyy, joten aion kirjoittaa ja edistää tätä unelmaa kesän aikana!


Kahden viikon päästä oon jo kesälomalla, ihan hurjaa! Mutta ihanaa, että vaikka kaikki tapahtumat onkin peruttu, niin on ainakin jotain suunnitelmia pitkälle lomalle.

-Janita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti