keskiviikko 1. heinäkuuta 2020

Pride-lukuhaaste

Kesäkuu vaihtui heinäkuuksi ja sen myötä päättyi myös kesäkuinen Pride-lukuhaaste. Ehdin lukea kuusi kirjaa lukuhaastetta varten ja hyllyyn jäi vielä muutama luettavaksi. Koska useampi näistä kirjoista soveltui myös YA-lukuhaasteeseen ja niistä olen ehtinyt omat postauksensa jo kirjoittaa, ajattelin käydä vain lyhyesti läpi, mitä kirjoja tuli luettua.



The Stonewall Reader ★★★★

Kokoelma kirjoituksista, joita kirjoitettiin niin Stonewallin mellakoiden aikaan kuin niiden jälkeenkin. Ihan todella mielenkiintoinen ja tärkeä teos, jonka ostamista suunnittelen myös omaan hyllyyn. 


Kaarnan kätkössä ★

Tästä kirjasta ja siitä, miksi tää ei ollut mun kirjani, kirjoitin ihan omassa postauksessaan (se löytyy täältä).


Her Royal Highness ★★★½

Tyttöjen välistä rakkautta ja vähän kuninkaalisia siihen sekoitettuna. 


History Is All You Left Me ★★★★

Surusta ja siitä ylipääsemisestä. Ja rakkaudesta tietenkin. Her royal highness ja History is all you left me löytyvät saman blogipostauksen alta täältä.


This Is How You Lose the Time War ★★★★

Aikamatkustusta ja naisagenttien välistä rakkautta. Kuulostaa jotenkin täydelliseltä kokonaisuudelta. Täytyy myöntää, että kun lopetin tämän lukemisen, olin hetken ihan pihalla, mitä juuri luin, mutta sulattelun jälkeen totesin, että olihan tämä nyt hyvä. Aikamatkustus - kyllä, rakastuvat naisagentit - kyllä. 


Dodo ★★★★

Dodo on nuorten säeromaani, jossa pohdiskellaan vähän seksuaali-identiteettiä ja aika montaa muutakin asiaa aina mielenterveysongelmista perhesuhteisiin ja koulunkäyntiin. Dodosta löytyy pidempi teksti täältä.


Yhteenvetona toteaisin tässä sen, että luin kyllä hyviä kirjoja, laajasti erilaisia tarinoita ja eri genrejäkin. Hieman kyllä pistää silmään se, että suurimman osan kirjoista luin englanniksi ja ilmeisesti näitä ei ole edes käännetty suomeksi. Tuntui, että luettavaa tähän haasteeseen olikin helpompi löytää englanniksi.  Lisäksi kirjalista on aika valkoinen. 

Nämä silmällä pitäen täytyy kehitellä seuraavan vuoden kesäkuulle vähän laajempi kattaus luettavaa!

-Janita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti